• White Instagram Icon

Stockholm & Kosteröarna
jessica@paleo-pharmacy.com

Instagram

Medicinsk disclaimer

Innehållet på denna hemsida är endast i informationssyfte och ersätter inte diagnos, behandling eller direktiv från läkare eller annan legitimerad sjukvårdspersonal. Konsultera alltid din läkare med frågor gällande medicinska tillstånd i första hand och betrakta funktionsmedicinsk rådgivning för att stötta kroppens självläkning som ett komplement till traditionell sjukvård.

© 2017 Jessica Fjellberg

Min historia

Specialiteter

IBS

Keto

Carnivore

Näringslära

Antiinflammatorisk kost
Hormonoptimering

Hudbesvär

Men

Sedan började jag jobba som forsknings-och utvecklingsingenjör på ett bioteknikföretag, men stötte på en ny prövning ganska omgående. Jag visste från början inte varför, jag blev så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna en hel dag utan smygvilade ögonen på jobbet varje dag. Började dricka kaffe och småäta godis bara för att orka. I början blev jag piggare under helgerna när jag var ledig, men med tiden var jag konstant trött och till sist fick jag luftvägsinfektioner som avlöste varandra. Fram och tillbaka på olika vårdcentraler och sjukhus, och olika läkare och specialister, de tog alla test som läkarna kunde komma på, men de hittade ingenting.

Till slut frågade VD:n på jobbet om jag är känslig för svartmögel. Trodde inte det, men eftersom jag sett hur det droppade vatten från taket på bottenvåningen ner på golvet precis utanför labbet jag jobbade i så rådde det ingen tvekan om att byggnaden var ordentligt vattenskadad. Tillbaka till sjukvården och då togs mögelallergitest och även för korsallergier, men de hittade återigen ingenting. Om man inte är allergisk mot mögel så tål man det. Eller? Det enda fyndet kom från min läkares okulära besiktning, jag såg ut som 7 svåra år. Trots att jag mycket sov mer än vanligt så var jag helt utmattad. Sjukskriven igen.

Hej.

Jag heter Jessica Fjellberg och är grundare till Paleo Pharmacy.

Jag har alltid på något plan varit intresserad av hälsa, men jag kunde inte hitta rätt forum fram till för några år sedan. Under min uppväxt läste jag ofta i mammas läkarbok som stod i bokhyllan, men sjukvården kändes inte rätt. Jag tror att de flesta har haft någon eller några former av besvär under sin uppväxt och sjukvården misslyckades med mina, och jag kände inte att jag blev hörsammad. Jag fick mediciner och emellanåt även höra av specialister att jag ”inbillar mig”. Mediciner i form av spray, tabletter och antibiotika rubbade balansen i min kropp ytterligare och jag tappade förtroendet för sjukvården när det kom till allt som låg utanför akut vård vid mina olyckor. Där gjorde de fantastiskt bra jobb!

Så jag pluggade till civilingenjör i kemiteknik på Luleå tekniska universitet istället, och jag läste allt extra jag kunde hitta på angränsande områden till biokemi, vilket var min inriktning. Utöver det läste jag extra toxikologi bl.a. Ju mer kemi och biokemi jag läste desto mer ökade min respekt för kemikalierna som omger oss i vardagen. Känslan av att vi behöver "gå tillbaka till GÅ", alltså att närma oss det evolutionära gjorde sig allt mer påtaglig och blev till slut omöjlig att undvika.

Efter universitetet väntade i princip läkemedelsindustri, pappersbruk och liknande men det kändes inte heller rätt, det tog emot! Jag valde kemi för att det fascinerade mig, men jag visste fortfarande inte hur jag skulle kunna jobba med det på ett sätt som resonerade med min värdegrund. Det blev en sväng på labb i stålindustrin och sedan flyttade jag västkusten med min sambo och drev företag inom turistnäringen istället. Att jobba inom turistnäringen kan vara fantastiskt skoj, men väldigt tungt och mycket arbete. För tungt för dåvarande, perfektionistiska mig. Rätt in i väggen, smack sa det! Men jag repade mig ganska snabbt. Jag fick otroligt bra hjälp med KBT och jag började optimera kost och livsstil. Mycket nöjesstudier blev det, studier som vände upp och ner på många etablerade sanningar men ironiskt nog resonerade mycket bättre med de biokemiska kunskaperna jag förvärvat på universitetet. Jag tog över makten över min egen hälsa och experimenterade på mig själv och jag mådde bättre än någonsin!

Vändpunkten

Härifrån började min riktiga hälsoresa. De ”enkla” tricksen räckte inte längre, så jag vidareutbildade mig inom funktionsmedicin och blev min egen hälsodetektiv. Och det funkade! Efter några år av trial and error känner jag mig frisk. Energin och livsglädjen är tillbaka. Jag har trampat på många minor, även funktionsmedicinska, och det tar tid att läka, men jag är mer lyhörd idag, och jag mår toppen så länge jag håller mig inom mina nuvarande ramar. Med tiden kanske ramverket förändras.

Jag är så otroligt tacksam för min erfarenhet! Tack vare den fann jag funktionsmedicinen, träffade likasinnade, både kollegor och andra biohackers, och jag har kunnat hjälpa andra. Jag har hittat hem. Jag har hittat mitt kall.


Mitt mål är att hjälpa dig att revolutionera din hälsa, att bli den bästa versionen av dig. Låt mig visa dig hur!