• White Instagram Icon

Stockholm & Kosteröarna
jessica@paleo-pharmacy.com

Instagram

Medicinsk disclaimer

Innehållet på denna hemsida är endast i informationssyfte och ersätter inte diagnos, behandling eller direktiv från läkare eller annan legitimerad sjukvårdspersonal. Konsultera alltid din läkare med frågor gällande medicinska tillstånd i första hand och betrakta funktionsmedicinsk rådgivning för att stötta kroppens självläkning som ett komplement till traditionell sjukvård.

© 2017 Jessica Fjellberg

Funktionsmedicinsk rådgivning
Så går det till

Innan konsultation

Först bokar vi in en tid som ligger några dagar fram i tiden. Detta är därför att du kommer att få ett webbformulär av mig som ska fyllas i i god tid innan första konsultationen, och för att jag ska hinna läsa in mig på det innan konsultationen. Webbformuläret omfattar drygt 300 hälsofrågor och det fyller du med fördel i hemma i lugn och ro. Enkäten är avgörande för att hjälpa mig att förstå ditt fall. Frågorna handlar om bland annat ärftlighet, symptom, kost, motionsvanor och livssituation och de ger mig en bra bakgrundsbild redan innan så att vi kan få ut så mycket relevant som möjligt ur konsultationen. Har du någorlunda färska provsvar från sjukvård eller privata labb så skickar du in det i förväg.

Konsultationen
Under konsultationen som tar ca 90 – 120 minuter så får du först berätta lite mer om dig själv, vi diskuterar din hälsohistoria och analyserar labbresultat om det finns tillgängligt. Vi kommer även att prata om dina livsstilsvanor; sömn, stress och motion.
Detta kommer vi tillsammans att väva ihop till en färdig handlingsplan för att revolutionera din hälsa efter dina förutsättningar.

 

Det spelar ingen roll var i världen du befinner dig, vi kan hålla konsultationer på telefon eller via Skype. Annars håller jag till på Kosteröarna.
 

Härifrån börjar ditt arbete.

Efter den första konsultationen får du ett unikt skräddarsytt program för just dina behov och förutsättningar. I programmet får du råd på områden som kost, sömn, motion, stresshantering, kosttillskott osv.

Generellt anser jag att maten ska stå för intaget av viktiga näringsämnen, men en del näringsämnen kan bli svårt att få i sig genom kost om man går mot ett mer vegetariskt upplägg, och även om det anses nyttigt så kan det vara aktuellt att överväga tillskott.

Beroende på utgångsläge bestämmer vi när det är lämpligt att ta uppföljningen.

Uppföljningen tar ca 60 minuter och en ingår i det funktionsmedicinska grundpaketet. I uppföljningen utvärderar vi hur det har gått, du får svar på de frågor som har dykt upp längs vägen och eventuellt justerar eller kompletterar vi upplägget.

Det är alltså att rekommendera att du skriver ner och sammanställer frågorna allt eftersom de dyker upp så att du får valuta för pengarna. Mejla gärna frågorna till mig dagen innan vet ja!

Tips för att lyckas

Innan du sätter igång så behöver du ha bestämt dig, du måste veta varför du gör det detta, och du behöver vara beredd på att utesluta vissa födoämnen under minst 30 dagar.

Man kan förbereda sig genom att skriva ner sina mål, inspireras av recept och annat relevant på nätet, i böcker eller podar t.ex, och gärna hitta stöd i andra som lever hälsosamt. Kanske vill hela familjen vill förbättra sina vanor? Vad vill du lära dig mer om på egen hand? Jag hjälper dig navigera i djungeln av hälsopåståenden.

Att vara inställd på det gör det lättare att genomföra det. Gå igenom materialet i lugn och ro och spika ett startdatum. Helst inte för långt bort i tiden, för då förlorar du momentum. Det kan vara nästan omöjligt att hitta det "perfekta" tillfället, alltid finns det sociala tillställningar t.ex. som får en att vilja skjuta på det, men det är sällan de viktigaste livshändelserna ligger uppradade väldigt tätt.

Planera! Matlådor, stresshantering och sömn o.s.v.

Var nyfiken och lek gärna med det, försök att inte fokusera på vad du ”inte får” göra utan snarare på allt det härliga och smarriga du faktiskt kan göra för dig själv. Här kan man ofta hitta sånt man inte visste att man tycker om. Den här tiden kan vara en kreativ period med många fantastiska smakupplevelser, lärdomar och utveckling. Utvärdera gärna processen kontinuerligt.

Ha bara nyttig mat hemma och håll dig till inhandlingslistor när du går och handlar.
 

Ha en strategi för vad du ska göra eller äta om suget faller på, eller du blir hungrig mellan måltider.
 

Om du skulle börja kompromissa med dig själv, kanske på väg att göra något som inte leder dig dit du vill, påminn dig själv om varför du började, hur långt du har kommit och fråga dig själv om det leder dig dig du vill.

Ge dig själv en stor kram eller high-fiva dig själv eller med någon annan för varje rätt du gör. Kanske fira genom att unna dig en massage?

Tålamod. Kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag, det tar tid. Det är därför det kallas hälsoresa. Det finns ingen quick-fix.

Dessutom, 30 dagar fokuserad satsning är ingenting, det klarar de allra flesta! Och när man väl börjar att märka förbättringar så är det svårt att gå tillbaka till det man från början mådde sämre av.

Tanken är att vi tillsammans kommer fram till vad som passar dig, och vad som är genomförbart.

Jag förser dig med verktyg för att optimera din hälsa, men valet ligger i slutändan hos dig vilka du väljer att använda.

Provtagning

Beroende på besvär och historia kan det bli aktuellt att överväga laboratorieprover. (Kostnad för detta tillkommer i så fall).

Jag letar ofta efter funktionella brister på näringsämnen, mäter hormoner, fettsyror, aminosyror, energimetabolism och markörer för oxidativ stress, och ibland är det värdefullt att ta ett avföringsprov för att kartlägga tarmfloran.
Tester är värdefulla men inte nödvändiga. Man kan komma långt utan, men det underlättar arbetet mycket att veta och man kan därför vinna tid på det. Läs mer här.

Vad kan man förvänta sig?


Det beror dels på vilka förutsättningar du började med, hur långt du är redo att gå och hur lång tid du avsätter för ändamålet.

De flesta av oss har lärt sig att allt kan lösas med en ”quick fix”, men tyvärr, det är en illusion som bantningsindustrin och läkemedelsindustrin gärna håller vid liv men som vi skulle må bäst av att glömma.

Ibland kan det gå ganska snabbt att märka av förbättringar, medan andra förändringar tar längre tid. Beroende på utgångsläge så finns det även en mindre risk för en s.k. 'förstförsämring'. Det innebär att symptom initialt kan förvärras. Hit kan symptom som t.ex. huvudvärk, hjärtklappning och förändrade toalettvanor höra.

Det gäller att se även de små framstegen man gör och allt handlar i slutändan om att lära känna sin kropp, vad som fungerar och som inte fungerar.

Några av de fördelar som du kan uppleva:

  • Ökad energi

  • Friskare hud

  • Balansering av vikten

  • Balansering av hormoner

  • Lugnare och plattare mage

  • Minskad smärta

  • Lindring av återkommande huvudvärk och migrän

  • Lindring av autoimmuna sjukdomar

  • Ett skarpare sinne

Priser

Hälsooptimering                                        2600 kr
Grundpaket
90-120 min konsultation + 60 min uppföljning

 

I priset ingår:

- Grundlig utredning med inledande webbenkät.

- Konsultation 90-120 minuter.

- Ett unikt skräddar sytt kost- och livsstilsprogram.
- Återkoppling på eventuella provtagningar.

- Tips om var du kan hitta extra stöd och inspiration.
- 60 minuter uppföljning några veckor senare.


Tjänsten passar dig som redan lever hälsosamt och vill revolutionera din hälsa och vill bli den bästa versionen av dig. Kanske handlar det om att få ordning på lättare besvär, eller att vill du maximera fysisk och/eller mental prestation.
 

Funktionsmedicinsk optimering                3600 kr

90-120 minuter + 60 minuter uppföljning

I priset ingår:

- Grundlig utredning med inledande webbenkät.

- Konsultation 90-120 minuter.

- Ett unikt skräddarsytt kost- och livsstilsprogram.
- Återkoppling på eventuella provtagningar.

- Tips om var du kan hitta extra stöd och inspiration.
- 60 minuter uppföljning några veckor senare

 

Tjänsten vänder sig till dig som har sjukdom eller symptom. Kanske är du oförklarligt trött, har besvär med magen, problem med menstruationscykeln eller upplever oförmåga att gå ner i vikt.
Vi tar ett funktionsmedicinskt grepp om din hälsa och går till botten med varför dina besvär har uppstått och du får konkreta verktyg med dig att arbeta med.

Familj

För att hitta en lösning för dig och partner/familj tar jag fram en förmånlig paketlösning, skicka e-post till mig genom att klicka här så löser vi det.


 

Moms ingår med 25% för alla tjänster och priser för tester kan tillkomma.